Dimarts 17 Setembre 2019
Inici / Noticies / Vidreres vol fer front a la problemàtica actual amb la brossa

Vidreres vol fer front a la problemàtica actual amb la brossa

29/05/2018
L'Ajuntament prendrà mesures per fer front als problemes en la recollida d'escombraries i neteja viària
 
Mantenir neta una vila és una responsabilitat compartida entre els ciutadans i el servei de neteja. La col·laboració ciutadana, per tant, és necessària per mantenir una bona imatge de la ciutat, que estigui neta, endreçada, que no faci pudor, i per evitar accidents a causa dels residus.
 
Les darreres setmanes s'ha estat detectant a Vidreres diverses incidències en el servei de recollida de residus i de neteja viària, vinculades principalment a desbordaments en algunes àrees de contenidors així com algunes deficiències en el servei de neteja viària, entre elles amb motiu del mercat setmanal.
 
Els tècnics municipals i la pròpia empresa concessionària del servei estant treballant per definir les actuacions que són necessàries per millorar el servei. 
 
A part de diferents aspectes del servei que s'estan avaluant i ajustant, hi ha un aspecte molt rellevant que és el creixement detectat de l'incivisme d'alguns usuaris. Per aquest motiu l'ajuntament prendrà en les properes setmanes les mesures oportunes, tant informatives com sancionadores, per tal de reduir aquests problemes d'incivisme.
 
Lluitar contra l'incivisme, millorar l'eficàcia del servei i resoldre temes conflictius són els tres grans eixos que el govern de Vidreres vol posar en pràctica en l'àmbit de la neteja viària i les escombraries. Segons l'equip de govern, les accions que es portaran a terme són diverses i s'aniran fent progressivament en els propers mesos.
Paral·lelament, s'acabarà de fer la revisió de totes les àrees de contenidors per valorar-ne la idoneïtat de la ubicació i es faran les modificacions pertinents per poder garantir el compliment dels diversos criteris tècnics establerts com a importants, com ara la seguretat viària, un mínim impacte per als veïns o una màxima eficàcia d'ús.