Dimarts 18 Febrer 2020
Inici / Noticies / Vidreres se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Vidreres se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

17/09/2018
Enguany l'activitat organitzada a la localitat és el 1r duatló infantil de Vidreres el proper diumenge 23 de setembre a les 9.30 hores.
 
Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. 
Els objectius principals de la Setmana són els següents:
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.
L'Ajuntament de Vidreres comparteix els objectius d'aquesta iniciativa i, per això, un any més organitza activitat en el marc d'aquesta campanya.


Setmana de la Mobilitat Sostenible a Vidreres:
1r Duatló Infantil de Vidreres
Diumenge 23 de setembre
A les 9.30 h al pavelló municipal.
Inscripcions el mateix dia, de 9 a 9.15 h.
Esmorzar i obsequis per a tots els participants
 
Adaptat per a totes les edats
Fins a 12 anys
Activitat gratuïta