Diumenge 21 Juliol 2019
Inici / Noticies / Vidreres s’adhereix a la Setmana de l’Energia 2018

Vidreres s’adhereix a la Setmana de l’Energia 2018

29/05/2018
Del 4 al 8 de juny se celebrarà la Setmana de l’Energia 2018, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica. 

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida i compta amb l'adhesió i la col·laboració d'Ajuntaments, entitats de Catalunya.
Catalunya celebra la vuitena edició de la Setmana de l’Energia del  4 al 10 de juny, coincidint amb la Sustainable Energy Week europea.  A casa nostra, la campanya vol transmetre als ciutadans de tots els municipis de Catalunya una nova manera de pensar i de viure l’energia. 

En els propers anys, els consumidors d’energia passaran de tenir un rol passiu a estar en el centre del model energètic. S’obra un nou ventall de possibilitats on la ciutadania podrà produir la seva pròpia energia, emmagatzemar-la, gestionar-la de manera eficient i, fins i tot, compartir-la amb la comunitat. Aquest és el missatge de la nova edició de la Setmana de l’Energia que té per lema “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”

Aquest canvi de paper es produirà gràcies a la millora de les tecnologies com les bateries d’emmagatzematge o les bateries dels vehicles elèctrics, la disminució del cost de les plaques fotovoltaiques o l’accés a noves tecnologies de la informació que permetran l’intercanvi d’energia entre particulars.

Per tot això, cal que les Administracions fomentin debats on es puguin explicar aquests nous rols, els nous serveis que es crearan i el funcionament del sistema energètic amb els canvis que suposarà aquest nou model. Alhora, és imprescindible que els ciutadans puguin fer arribar a l’Administració els seus dubtes i necessitats en aquest sentit.

DILLUNS 4 DE JUNY DE 2018
A les 19 h a la sala de Plens de l’antic ajuntament (c/ Carrer Catalunya, 29)
 
SESSIÓ MOU-TE AMB ENERGIA NETA
19 h - Benvinguda amb Jordi Camps, alcalde
19.15 h - Foment de la mobilitat elèctrica a Catalunya Lluís Morer, cap de Programa d'eficiència energètica de l’ICAEN, Generalitat de Catalunya
19.45 h - Tipus de recàrrega de vehicles i com instal·lar un punt a casa Edgar Cristòfol , director tècnic d’Etecnic
20.00 h - Inauguració del punt de recàrrega local
20.15 h - Cloenda amb Sergi Mir, president del CILMA