Dilluns 21 Octubre 2019
Inici / Noticies / Vidreres participa en la presentació del projecte "Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera" impulsat pel Consell Comarcal

Vidreres participa en la presentació del projecte "Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera" impulsat pel Consell Comarcal

24/05/2018
La regidora de Turisme, Maria Artigas, va participar el passat dia 16 de maig a la seu del Consell Comarcal, en la trobada per a tècnics i regidors per presentar per part de l’empresa Educart el projecte "Producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera".
 
L’objectiu principal de l’operació és estructurar i promoure el producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera. És a dir, posar en valor el patrimoni material i immaterial del Vescomtat de Cabrera. Així com seleccionar els elements clau, definir el relat global, crear una marca atractiva, integrar l’oferta existent en un portal web de promoció i comercialització i adequar els espais interpretatius. I, també, promoure l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat amb l’objectiu de generar activitat econòmica i ocupació i també d’enriquir l’oferta cultural dels municipis de la comarca.
 
Per fer-ho possible cal potenciar els esdeveniments vinculats al Vescomtat (fires, festes...), les rutes (a peu, bici o en cotxe), la gastronomia i incidir en la promoció i comercialització d’experiències, paquets, escapades, visites guiades o activitats diverses. 
 
El Vescomtat de Cabrera fou una de les senyories feudals més importants de Catalunya des del segle XI fins el segle XIX, quan es van abolir a tot el país. S’estenia per la major part de l’actual comarca de la Selva tot i que també va arribar a comprendre algunes àrees de l’Alt Maresme, l’extrem est del Vallès Oriental i el Collsacabra, a Osona.