Dijous 21 Novembre 2019
Inici / Noticies / Vidreres s'adhereix un any més a la campanya «Cap nen sense caramels» per a celíacs

Vidreres s'adhereix un any més a la campanya «Cap nen sense caramels» per a celíacs

04/01/2017
L'Ajuntament de Llagostera s'ha adherit a la campanya «Cap nen sense caramels» que està impulsada per l'Associació Celíacs de Catalunya. Per desè any consecutiu, l'Associació Celíacs de Catalunya ha decidit promoure aquesta campanya, dirigida a tots aquells ajuntaments de Catalunya per aconseguir que els caramels de la cavalcada de Reis siguin sense gluten.

L’ASSOCIACIÓ CELÍACS DE CATALUNYA posa en marxa, per desè any consecutiu, la campanya “Cap nen sense caramels”
Ja són més de 130 els ajuntaments que ens han comunicat que distribueixen caramels sense gluten a les seves cavalcades de Reis.
L’Associació Celíacs de Catalunya des de l’any 2007, posa en marxa la campanya Cap nen sense caramels, adreçada a tots els ajuntaments de Catalunya. Amb aquesta iniciativa, Celíacs de Catalunya pretén que tots els nens i nenes puguin gaudir, com la resta de nens, d´una festa tan entranyable per ells com és la cavalcada de Reis, així com de la resta de festes populars que es celebren durant l´any als seus municipis.
Per tal de garantir i facilitar aquesta tasca, des de l´associació facilitem als ajuntaments el directori de tots els fabricants que elaboren caramels sense gluten, i són els consistoris els qui contacten directament amb ells.
Relació d’ajuntaments que ja s’han adherit en aquesta edició.
S'estima que un 7% de la població pot estar afectada per patologies relacionades amb la ingesta de gluten, dels quals el 85% no està diagnosticat. La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune, de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten i que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim, afectant per tant, la capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments, la prevalença de la celiaquia és situa entre un 1% - 2% de la població.  D'altra banda la sensibilitat al Gluten no Celíaca, amb una prevalença del 6% de la població, es diagnostica en pacients en els quals hi ha evidència que la patologia que pateixen és causada per la ingesta de gluten, però se'ls ha descartat prèviament que siguin celíacs o que tinguin al•lèrgia als cereals.
L’Associació Celíacs de Catalunya representa als 75.000 celíacs i als 450.000 sensibles al gluten que s’estima que hi ha a Catalunya. Un 60% dels socis de l’Associació són infants.