Dilluns 21 Octubre 2019
Inici / Noticies / Música de cinema a Vidreres

Música de cinema a Vidreres

18/02/2017
 
El proper 25 de febrer a les 22 hores al Teatre Casino la Unió, vine i gaudeix de la Música del Cinema. Viu les bandes sonores més famoses de la història, orquestrades i dirigides per Marc Timón i amb la Giorquestra.
 
La giorquestra
Fidel al seu lema “Música en Majúscules”, la GIO és una orquestra versàtil que ofereix música de qualitat oberta a tots els estils i compta amb la col·laboració de prestigiosos solistes en els seus concerts.
La seva presentació oficial va tenir lloc 5 de febrer de 2012 a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona amb el cartell d’entrades exhaurides i acompanyada de quatre padrins de luxe: Nina, Albert Guinovart, Gemma Coma-Alabert i Jordi Molina. Un èxit de públic, de crítica i mediàtic que ha acompanyat tots els concerts de producció pròpia a l’Auditori de Girona, en què ha comptat amb solistes del prestigi de Sílvia Pérez Cruz, Milos Karadaglic, Nemanja Radulovic, Daniel Müller-Schott, Lluís Claret, Alba Ventura, Mireia Farrés, Vicens Prats i Lluís Rodríguez Salvà.
A part de les seves actuacions a Girona, ha tingut una presència important a Barcelona en les dues primeres edicions del Festival Jardins del Palau Reial de Pedralbes acompanyant el tenor Josep Carreras i la cantant Buika. També va actuar a l’Auditori de Barcelona en el concert final de La Sardana de l’Any. A la província de Girona, ha actuat als festivals Portalblau de L’Escala, Tempo sota les Estrelles de Girona i Musicant de Campllong, a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí, a Olot, Figueres, Banyoles, Palafrugell o La Bisbal d’Empordà, entre altres municipis.
A més dels concerts, la GIO ha diversificat els seus serveis fent enregistraments de música per a projectes àudiovisuals, entre els quals destaca l’enregistrament de la banda sonora de l’espectacle Coliseum del compositor Marc Timón així com música per a tràiles de pel.lícules per a l’empresa Really Slow Motion de Los Ángeles. De la mà del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, ha posat música en actes promocionals a casa nostra i a l’estranger.
La GIO és un projecte sòlid i de futur dins el panorama musical català que neix de la iniciativa privada dels germans Marcel Sabaté (director musical) i Jaume Sabaté (director general) i compta amb un ampli suport institucional i privat. Després de cinc anys de creixement i progressió contínua, la GIO afronta el futur amb l’objectiu de consolidar-se com una de les orquestres de prestigi del nostre país.