Dimarts 18 Febrer 2020
Inici / Noticies / Xerrada informativa sobre la vacunació contra la grip a Vidreres

Xerrada informativa sobre la vacunació contra la grip a Vidreres

23/11/2016
Dimecres 23 de novembre s’oferirà una xerrada informativa al Teatre Casino La Unió per explicar en què consisteix la campanya de vacunació antigripal a càrrec del personal de l’ABS Sils-Maçanet-Vidreres-Riudarenes. La cita és a les 7 h de la tarda.

L’explicació incidirà en la importància que la població de risc com la gent gran, és vacunin, ja que després el tractament amb antibiòtics pot ser molt agressiu.
 
Què és la grip?
La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s'incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.
Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És molt important seguir unes bones pràctiques d’higiene.
Les persones amb malalties greus, la gent gran i els infants molt petits són les que poden tenir més complicacions.
 
La vacuna de la grip
La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. Els virus gripals canvien contínuament i la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern. Per aquesta raó cal vacunar-se anualment i el seu efecte dura tot l’any. Cal tenir en compte que protegeix contra la grip, però no contra el refredat comú.

Període ideal per vacunar-se: octubre-novembre i desembre 2016

On vacunar-se
Les persones a les quals els està indicada la vacuna poden rebrela gratuïtament al seu centre d’atenció primària de salut, , demanant visita amb el seu infermer/a.
 
Qui s’ha de vacunar?
· Persones de 60 anys d'edat o més.
· Dones embarassades.
· Persones amb malalties cròniques.·
. Residents en centres per la gent gran o altres institucions.
· Persones amb obesitat.
· Cuidadors o convivents de persones que s’han de vacunar.
· Professionals de la salut o serveis essencials per a la comunitat.