Dimarts 18 Febrer 2020
Inici / Noticies / MIC Integra, la categoria de futbol adaptat que se celebrarà a Vidreres el dissabte 26 de març

MIC Integra, la categoria de futbol adaptat que se celebrarà a Vidreres el dissabte 26 de març

22/03/2016
El MIC Integra, és una  categoria de futbol adaptat que es disputarà dissabte 26 de marc a Vidreres i on hi participen 16 equips.
 
Setze equips de persones amb discapacitat intel·lectual particparan a Vidreres al MIC Integra, la categoria de futbol adaptat creada pel Torneig Internacional de Futbol Base MIC-Mediterranean International Cup amb el suport de l'Obra Social " la Caixa".
La incorporació d'aquesta categoria respon a la voluntat del torneig MIC "d'anar sempre endavant del que és pròpiament el futbol amb l''objectiu de créixer i de ser una referència mundial no només per la competició en sí mateixa, sinó també per la magnitud i els esdeveniments que s'hi porten a terme", segons ha explicat el director del torneig.

INFORMACIÓ REFERENT A AQUESTA CATEGORIA

CATEGORIES
Categoria única.

NOMBRE DE JUGADORS I SUPLENTS
El nombre de jugadors inclosos en la llista de participants pot ser d'un màxim de 18 jugadors però en cada partit, solament es podran alinear un màxim de 12 jugadors. Els canvis són lliures però sempre prèvia autorització del director, el sub-director de camp o l’àrbitre. Tot jugador substituït podrà tornar a entrar.

EQUIPACIONS
Si abans de començar un partit l’àrbitre considera que els colors dels dos equips pràcticament no es diferencien, l’equip mencionat en segon lloc en el calendari, estarà obligat a canviar-se. Totes les samarretes hauran d’estar degudament numerades i els números hauran de coincidir amb l’acta del partit.

TERRENYS DE JOC
Tots els camps són de gespa artificial de màxima qualitat.

PILOTES
Tots els partits es jugaran amb pilotes de la marca NIKE de la talla 4.

SISTEMA DE COMPETICIÓ
A la primera fase o fase de classificació, els equips juguen entre ells en un sistema de lliga d’una sola volta. A partir d’aquí, tots els partits segons encreuament al calendari, es disputaran per sistema d’eliminació directa.

PROGRAMA DE JOC
El Comitè organitzador es reserva el dret de fer canvis al programa de joc, tant pel que es refereix als horaris i camps de joc. Els canvis s’informaran al responsable de l’equip.

LLANÇAMENT DE PENALTIS PER DESEMPATAR
Els equips llançaran una tanda de 3 penals, d’un en un alternativament. Si es manté l’empat els equips llençaran un penal alternativament fins que un marqui i l’altre falli. Solament els jugadors que estiguin al camp al final del partit poden participar en el llançament dels penals. Cadascun dels penals serà xutat per un jugador diferent. Només en el cas que tots els jugadors de l’equip a excepció del porter hagin xutat un penal, podran tirar una segona pena màxima. Tots els jugadors, a excepció del porter i del jugador que està llençant el penal, han que mantenir-se al centre del camp.

DURACIÓ DELS PARTITS
Tots els partits seran de dues parts de 10 minuts cadascuna. El comitè del torneig està autoritzat a alterar la durada i l’horari dels partits. A la mitja part dels partits sols hi haurà canvi de camp, excepte a la final, on hi haurà un descans de 3 minuts

PUNTUALITAT
Els equips han d’estar preparats al camp 30 min abans de cada partit. En cas de no presentar-se un equip, el resultat és de 3 a 0.

PUNTUACIÓ PER A LA LLIGA DE FASE DE CLASSIFICACIÓ
Partit guanyat: 3 punts Partit empatat: 1 punt Partit perdut: 0 punts

CRITERIS DE CLASSIFICACIÓ
En cas d’empat entre dos o més equips 1. Gol-average particular 2. Penals

ÀRBITRES
Els àrbitres del MIC pertanyen tots a Comitès Nacionals i Internacionals d’àrbitres i són designats pel Comitè Territorial de Catalunya. Les seves decisions són inapel·lables.

COMITÈ DE COMPETICIÓ DEL MIC
El Comitè de competició del MIC Integra està compost per 4 persones, representants de la Federació Catalana de Futbol, del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Catalunya, del Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Futbol i de la organització. Els assumptes de protestes i reclamacions els tramitarà el Comitè de Competició i les seves resolucions escrites no es podran apel·lar ni canviar. SANCIONS
Un jugador expulsat per una expulsió tècnica com: falta tàctica per agafar de la samarreta, falta essent l’últim jugador en jugada manifesta de gol, falta per tocar el porter la pilota amb les mans fora de l’àrea, doble amonestació, etc. no serà castigat amb sanció pel següent partit. En altres expulsions com insultar, donar cops de peu, agredir a un contrari, etc. el jugador serà automàticament suspès pel següent partit i en funció de la gravetat de l’acció podria ser sancionat per diversos partits. Tots els casos d’expulsió greu seran reportats a la Federació Nacional del país del jugador afectat.

RECLAMACIONS
Les protestes o reclamacions han de ser lliurades per escrit al director de camp o responsable de la organització com a màxim 30 minuts després de la fi de cada partit, pel delegat de l’equip juntament amb la taxa de reclamació que és de 60 €. Aquesta quantitat serà retornada si la reclamació és favorable a l'equip que ha presentat la reclamació. No s’accepten protestes per l’arbitratge.

REGLES D’ORDRE
Els delegats són responsables dels seus jugadors en cas de danys en els vestuaris, hotels, autobusos o d’altres instal·lacions.

RESPONSABILITATS I ASSEGURANCES
Tots els clubs han de tenir assegurats els seus jugadors dins i fora del terreny de joc i cadascun dels participants haurà de portar la targeta sanitària o qualsevol altre assegurança privada. AE MICFootball no es fa responsable dels possibles danys i perjudicis dels participants com pot ser la pèrdua d’objectes personals (per robatori o altres circumstàncies) o les lesions. Tampoc no es responsabilitzarà de les mesures adoptades per les autoritats públiques o empreses de transport, com cancel·lacions, vagues, etc. El Club, des del mateix moment que sol·licita la seva inscripció, manifesta que els seus jugadors estan físicament aptes per l’esdeveniment. La organització declina tota responsabilitat dels danys que puguin ocasionar els participants durant la competició tant a ells mateixos com a tercers.

PROTECCIÓ DE DADES
Tots els participants estan obligats a omplir el formulari de protecció de dades, fer-lo signar per el seu representant legal i entregar-lo a la organització abans de l’inici del torneig. A través d’aquest formulari es dona el consentiment per al tractament i automatització de les dades. A més, la participació en l’esdeveniment autoritza a AE MICFootball la utilització de qualsevol reproducció gràfica o sonora dels participants durant la seva participació al torneig.

MODIFICACIONS
Qualsevol circumstancia que no hagi estat prevista pel present reglament és competència exclusiva dels responsables de l’organització, essent les seves decisions firmes e inapel·lables. També es reserva el dret a afegir, modificar, interpretar i aplicar les normes segons els seus criteris i les necessitats del torneig. AE MICFootball es reserva el dret a modificar aquestes normes en benefici de la competició.

Pots trobar més informació d'aquesta categoria en aquest dossier informatiu