Diumenge 15 Setembre 2019
Inici / Noticies / La vidrerenca Francisca Ribas va ser l’encarregada d’inaugurar la passera de l’antic escorxador

La vidrerenca Francisca Ribas va ser l’encarregada d’inaugurar la passera de l’antic escorxador

13/01/2014
El passat dissabte 11 de gener l’Ajuntament de Vidreres va portar a terme els actes d’inauguració de la passera de la riera el Rec Clar. La cinta va ser tallada per la veïna de més edat del municipi, Francisqueta Ribas.

Aquí podeu llegir les paraules que l’alcalde, Jordi Camps, va traslladar als veïns presents com a motiu de la celebració que representa una gran millora per Vidreres:
 
Benvinguts a l'acte d'inauguració de la passera.

Avui inaugurem un pont que ha estat molt demanat durant molts i molts anys pels veïns de la vila de Vidreres. Un pont que representa, tenir una zona de pas, que dóna seguretat als vianants que abans havien de passar per aquest pont del costat amb tot el perill que representava. La velocitat dels vehicles, la poca amplada del pont, el pas dels camions i vehicles de gran tonatge, un seguit de coses que feien, una zona de gran perill. 

Ara ens trobem, que aquests perills han desaparegut, i que la gent pot passar amb tranquil·litat per aquesta passera, però ens falta completar-ho amb el nou semàfor que volem instal·lar, si ens ho permeten, davant de l'escorxador, per així intentar garantir la seguretat de tota la gent que travessar aquesta carretera, que és moltíssima.

Dit això, m'agradaria donar les gràcies a la Francisca Ribas, per ser avui aquí amb tots nosaltres havent acceptat , la nostra proposta per inaugurar aquesta passera tant demanada pels veïns de Vidreres. Moltes gràcies Francisca , t'estem molt agraïts.

Alguns de vosaltres us preguntareu, com és que hem demanat a la Francisqueta per fer aquesta inauguració, la resposta és molt simple. Ella, que és la persona més gran de Vidreres, ha viscut com la nostra vila ha anat canviant, ha viscut com Vidreres passava de no tenir llum als carrers a tenir-ne, de no tenir voreres a tenir-ne, que per cert, ara que dic les voreres, ja tenim el projecte d'arranjament de les voreres del carrer costa brava, que esperem poder començar-les si déu vol, ben aviat . Doncs el que deia, ha vist com Vidreres canviava, evolucionava, agafava forma. I per tot això i per tot el que representa aquesta passera hem cregut que seria bo, que ella ens inaugurés aquesta zona de pas, aquesta nova zona d'unió entre la vila i el pla, aquesta nova zona que comença a donar un nou ordre i estil al poble de Vidreres. Encara que sigui una petita obra, val dir allò que Armstrong va dir quan va trepitjar la Lluna: és un petit pas per a la Sra. Francisca Ribas, però un gran pas per a Vidreres, perquè es torna a posar en valor allò que de veritat importa, i que configura la seva identitat, i la seva presència, de l'àvia de Vidreres en aquest acte, a temps de poder-ho veure, n'és el millor testimoni.

Només em queda donar-vos les gràcies a tots plegats per haver assistit a aquesta inauguració, i en especial, donar les gràcies novament a la Francisqueta per haver acceptat la nostra proposta que fos ella la que inaugurés aquest pont.

Moltes gràcies.
Jordi Camps, alcalde de Vidreres